Telenet | Mechelen

Telenet in Mechelen tasked Polo architects with the development of a site. The design of a new office building as well as the refurbishment of the existing buildings. They purposefully opted for mixing different functions to benefit one another. The atrium, for instance, becomes not just a circulation zone but also a place for encounters and informal meetings. The restaurant zone was opened to avoid an institutional ‘canteen’ feel.

 

Functionally and visually, the aim was to translate the dynamism of the company into the interior. Honest, warm and contemporary materials greatly contribute to achieving just this. For the public spaces and the hospitality units, Polo architects appointed Eef Debeuf as interior architect. After many years of experience with Alken-Maes, she knows as no other how to turn a canteen into a space where people like to come together. The team collaborated to choose the right materials and collections: furnishing the spaces with the right furniture that reflects the vision of the architect as well as the Telenet company itself.